Pakistan Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pakistan Vizesi İçin  Gerekli Evraklar

Pakistan Vize Başvurusu için bize ulaştırılması gereken evrak listesi

3.5x4.5 cm ölçülerinde beyaz fonlu iki adet fotoğraf,

En az 6 ay geçerliliği olan orijinal pasaport (Pasaportla birlikte ilk sayfanın fotokopisi ve varsa önceki vizelerin fotokopisi birlikte ibraz edilmelidir.)

Yabancı uyruklular için;

Türkiye ikamet izni fotokopisi

Pakistan vatandaşının eşi;

Kimlik belgesinin kopyası ve Pakistanlı eşin pasaportuyla birlikte evlilik cüzdanı sunulmalıdır.

Pakistan aile birleşimi vizesi için başvuru sahibinin geçerli vizesinin bulunması durumunda doğum belgesi ve ebeveynlerin kimliği gibi Pakistan’a bağlılıkları kanıtlayıcı geçerli kanıtlar talep edilmektedir.

Pakistan Vize İşlemleri, Vize Türleri

 

Pakistan Tek Girişli Ziyaret Vizesi: Bir girişli 3 ay seyahat süresi ve maksimum 90 gün konaklama  hakkı tanımaktadır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

 

Çok Girişli Ziyaret Vizesi: Bir yıl içinde birden fazla giriş hakkı, 1 yıllık seyahat süresi ve ziyaret başına maksimum 6 ay süreyle konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

 

Tek Girişli Ticari Vize: Bir girişli 3 ay seyahat süresi ve maksimum 90 gün konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

 

Çoklu Giriş İş Vizesi: 3 yıllık seyahat süresi ve birden fazla kayıt 3 yıl içinde ve en fazla 6 ay ziyaret başına konaklama hakkı tanır.

İşlem Süresi: 3 İş Günü

 

Pakistan Öğrenci Vizesi: Öğrencinin öğrenim göreceği süreye bağlı olarak prosedürler değişiklik göstermektedir.

 

Pakistan Çalışma Vizesi: İş anlaşması ve işin süresine göre verilir.

İşlem Süresi: Pakistan'dan onay alınmasından sonra verilir. Pakistan'daki ilgili makamların onay prosedürü en az 2 ay sürmektedir.

 

Pakistan Transit Vize: İşlem süresi 2-3 gündür.

 

Pakistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Pasaport

2 adet 3,5x4,5 cm ölçülerinde fotoğraf

Pakistan’da ticari faaliyet gösteren firmadan alınmış davet mektubu. Yalnızca orijinal mektubun veya orijinal mektubun taranmış kopyasını kabul edilmektedir.

İş Yeri Yazısı:  Çalışanın seyahat tarihleri, çalışan kişinin işe başlama tarihini ve Pakistan’a ziyaret sebebini içermelidir.

Banka Hesap Beyannamesi (Son 6 ay İçerisinde alınmalıdır)

Pakistan Gazeteci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik , güncel fotoğraf
  • Ziyaret amacına ilişkin işverenden gelen mektup.
  • Pakistan'daki görev ataması tanımını içerir belge.
  • Pakistan'da ziyaret edilecek yerler ayrıntıları ve tarihler.
  • Pakistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
  • Pakistan'daki bir akademik enstitüye kabul belgesi. Mail çıktısı sunulabilir. (Kabul Mektubu)
  • NOC, Pakistan Hükümeti / Ekonomik İşler Bölümü / Inter Bölgesel Bakanlığı'ndan.
  • Ülkeden polis izin belgesi - Orijinal

 

MRP Pasaportla Vize Başvurusu;

Makineden okunabilir pasaportla Pakistan vizesine başvurmak için başvuru sahibinin fiziki olarak başvuru servisinde bulunması gerekir. MRP başvurusunun işlenmesi, biyometrik verilerin kaydedilmesini (parmak izi taraması), başvuranın kişisel verilerini alınması prosedürlerini kapsamaktadır.

MRP başvuruları, Ulusal Veritabanı ve Kayıt Kuruluşu (NADRA) tarafından verilen, geçerli bilgisayarlı Ulusal Kimlik Kartı (CNIC) veya Yurtdışı Pakistanlı Ulusal kimlik kartına (NICOP) sahip olmalıdır.

MRP pasaportlu başvuru sahibinin verdiği bilgiler ile NADRA’nın veri tabanındaki bilgilerin uyuşmaması durumunda başvuru sahibinin MRP başvurusunda bulunmadan önce kimlik bilgilerini NICOP’da güncellemesi gerekmektedir.

Güncellenmemiş kimlikle yapılan başvurularda başvuru sahibinin doğum belgesini, geçerli pasaportunu, geçerli vizesini sunması istenebilir.

Evlilik nedeniyle soyadı değişen kadının kimlik bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.

Evlilik nedeniyle bir kadın başvuru sahibinin adının değiştirilmesi durumunda başvuran Evlilik Sertifikası'nda evlilik statüsünü gösteren MRP'ye başvurmadan önce NICOP / CNIC kartını evli bir ada çevirmesini sağlamalıdır.

Makine Tarafından Okunabilir Pasaportun Yenilenmesi, gerekli tüm belgelerle birlikte yeni bir pasaport başvurusu ile aynı prosedürler izlenmelidir. MRP posta veya üçüncü bir kişi aracılığıyla yenilenemez. Başvuru sahibinin şahsen başvuru merkezinde bulunması gerekmektedir.

Pasaportunu Kaybeden Pakistan Vatandaşının İzleyeceği Adımlar

Orijinal ayrıntılı Polis Raporu

Orijinal geçerli CNIC / NICOP / CRC belgeleri fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır.